Vanliga frågor

 • Kommer jag att märka någon skillnad i synförmåga mellan Kepler Kompakt och Kepler Advanced?
  ExamVisions Kepler-system är exceptionellt kvalitativa och väldesignade vilket innebär att båda Kepler-systemen erbjuder utmärkt klarhet.
 • Varför kostar Kepeler Advanced mer än Kepler Kompakt?
  Systemet i Kepler Advanced är mycket mer avancerat än ett Kepler-system som bara har ett förstoringsalternativ såsom Kepler Kompakt. Kepler Advanced erbjuder större flexibilitet om du använder dig av flera olika förstoringar i ditt arbete.
 • Vad är skillnaden mellan en Kepler Kompakt och en Kepler Advanced?
  Kepler Advanced erbjuder fyra förstoringsalternativ. Kepler Kompakt erbjuder i jämförelse bara en förstoring vilken senare kan modifieras till en annan förstoring. Kepler Advanced har specifikt designats för väldigt erfarna användare.
 • Varför måste jag vara erfaren för att använda Kepler Advanced-luppar?
  Om du utför en väldigt komplicerad uppgift kan behovet av en högre förstoring uppstå under uppgiftens utförande, trots att du kanske inte har möjlighet att byta lupp. Tack vare din erfarenhet som läkare/tandläkare/veterinär så har dina ögon anpassat sig till att snabbt vänja sig vid en hög förstoring. Med hjälp av Turn’N’Click-systemet som är inbyggt i Kepler Advanced så kan du enkelt byta förstoringsnivå med en enda snabb rörelse.
 • Vad gör Kepler Kompakt dyrare än Galilei HD?
  Kepler är ett mycket mer komplext linssystem än Galilei HD. Kepler Kompakt har prismer inuti okuläret, så är det mycket svårare att konstruera. Plus ExamVision gör okularet väldigt kort och lätt! Det är därför det är dyrare. Konstruktionen gör Kepler lite tyngre (ca 25g), men är fortfarande balanserad och lätt jämförd med andra prismatiska lupps.
 • Kommer jag att se skillnaden mellan bilden av en Kepler Kompakt och en HD-Lupp?
  När du jämför bilden mellan de två systemen kommer du att se kantskärpan i ett Kepler-system, vilket inte helt kan uppnås i Galilei. Denna skärpa kommer till ett pris av flexibilitet - Kepler måste justeras mycket exakt för att ge denna skärpa, och du får inte samma rörelsefrihet som med en galileisk HD. Vi rekommenderar dig att försöka både och se vilken du föredrar för det arbete du gör!
 • Jag har arbetsavstånd på 55 cm- påvärkar det mitt val av lupp?
  Nej det påverkar inte din förstoring. Men det är viktigt att notera att det bara är möjligt att uppnå ett riktigt långt arbetsavstånd (över 62 cm) med ett Kepler-system i högre förstoringar (3.5+). I ett Galilei-system är det fysiskt omöjligt att göra arbetsavståndet så länge utan att förlora lite förstoring.
 • Vad betyder fin-justering?
  Kepler Kompakt har en finjustering funktion, vilket innebär att du kan manuellt justera varje öga lite om nödvändigt för att perfekt fokus och låsa det på plats. ExamVision kommer redan ha satt ditt arbetsavstånd till dina specifikationer, men fin-fokus innebär att du kan uppnå en perfekt bild.
 • Vilken förstoring är perfekt för mig?
  Du kommer behöva prova olika förstoringar för att kunna ta reda på vilken som passar bäst för dig, din syn och det arbete du utför.

  Om du använder förstoringar under hela din arbetsdag så rekommenderar vi att du använder två till tre gångers förstoringar, eftersom dessa erbjuder det bästa skärpedjupet. (D.v.s. friheten att röra dig framåt och bakåt med oförändrat fokus). Detta hjälper dig att bibehålla en avslappnad hållning hela dagen. Synfältet är också som bredast vid dessa förstoringar.

  För specialiserat arbete passar högre förstoringar bättre och dessa kan oftast användas några timmar åt gången. Många av våra kunder använder en 2,8x-lupp för generellt arbete och använder denna i kombination med en 3,3x-, 3,8x-, 3,5x-, 4,6x-, 5,7x eller 6,4x-lupp för mer komplicerade arbetsuppgifter.

 • Jag har en perfekt syn. Varför ska jag ha luppar?
  Det här är en fråga om personlig preferens. ExamVision anser att bästa möjliga optiska prestanda uppnås genom att föra luppen så nära ögat som möjligt, vilket innebär att vi alltid rekommenderar en TTL-lösning (genom linsen). Vi gör inte längre en flip-up-modell - istället koncentrerar vi oss på att göra individuellt anpassade TTL-luppar. Kanske överväger du att uppgradera från din befintliga flip-up till en TTL? Fråga dig själv hur ofta du faktiskt vänder luppen ur vägen under en dags arbete. Om du inte använder din flip-up-funktion för tillfället rekommenderar vi ExamVision HD TTL som din perfekta uppgradering.
 • Blir min syn försämrat vid använding av förstoring I arbetet??
  Nej, Dina ögon får fortfarande massor av nyttig träning, utan att bli ansträngda
 • Jag är mycket närsynt. Vilken lupp ska jag välja?
  Oavsett vilken typ av ExamVision luppar du väljer, kan vi passa ditt recept i luppar och in i ytterlinserna, så att du kan se både ditt arbetsområde och till exempel din datorskärm i perfekt fokus. Din lupp kommer att skräddarsys - de kommer att vara perfekta för dig.
 • Vilker är bäst, Flip-up eller TTL?

  Det här är en fråga om personlig preferens. ExamVision anser att bästa möjliga optiska prestanda uppnås genom att föra luppen så nära ögat som möjligt, vilket innebär att vi alltid rekommenderar en TTL-lösning (genom linsen).

  Vi gör inte längre Flip-up model- istället koncentrerar vi oss på att göra individuellt anpassade TTL-lupps

  Kanske överväger du att uppgradera från din befintliga flip-up till en TTL? Fråga dig själv hur ofta du faktiskt vänder luppar ur vägen under en dags arbete. Om du inte använder din flip-up-funktion för tillfället rekommenderar vi ExamVision HD TTL som din perfekta uppgradering.

 • Använder alla luppar samma standard för mätning av förstoring?
  Nej. Det beror på tillverkaren och lupp-systemet. Tyvärr finns det ingen allmänt accepterad standard, så en 2,3 förstoring i ett märke kan känna sig samma som en 2,5x förstoring i ett annat varumärke. ExamVision mäter alltid "vinkelförstoring" på ett arbetsavstånd på 40cm. Förstoring är en bra utgångspunkt, men du måste testa ett par luppar och överväga hela paketet innan du gör ditt köp: klarhet, komfort, bredd och skärpedjup. Vi rekommenderar ExamVision HD TTL som din perfekta uppgradering.
 • Värför är dina luppar så dyra?
  ExamVision lupps och ljus är konstruerade och produceras utan kompromiss i Danmark. Varje par är skräddarsydda för att passa kundens syn och arbetssätt. Vi använder endast material av högsta kvalitet, och funktioner som Hi-Index glas kommer som standard. Våra återförsäljare i olika länder är alla individuellt utbildade i montering av ExamVision luppar, och många har optiker i laget för att säkerställa en perfekt service. Därför kan våra luppar kostar lite mer än konkurrentens - men när du prova ExamVision så ser du tydligt att de är bäst!
 • Om min syn förändras, hur gör jag för att ändra min lupp?
  Vi erbjuder att korrigera dina luppar - både teleskop och receptglas - för att passa ditt nya recept. Om vi ​​beställer de nya receptglasen på förhand, skickar du in lupparna, vi kommer att göra korrigeringen på mindre än en arbetsvecka innan den skickas tillbaka via din lokala återförsäljare. Din luppar kommer att få service på samma gång!
 • Jag har fått höra att jag måste sitta upp rakt för att undvika nacke och ryggstam. Hur hjälper lupparna mig att göra det?
  Eftersom du ser en förstorad bild behöver du inte luta dig in i ditt ämne (t.ex. din patient). Detta gör att du kan sitta upp längre under långa perioder på jobbet och lindra musklerna i ryggen och nacken. ExamVision luppar har också ett utmärkt skärpedjup (ca 20cm), så att du kan röra sig fram och tillbaka medan du håller ditt motiv i fokus, vilket också hjälper till att undvika styvhet. Om du upplever rygg och / eller nackstelhet eller smärta på jobbet, kan det vara tillrådligt att du använder vårt Prisma Lens System TM inbyggt i dina luppar. Prismet bryter bilden, så du kan sitta upp ännu rakare. Vänligen diskutera det i detalj med din lokala ExamVision-återförsäljare.
 • När är det viktifgt att använda Eye Protect System™?
  Att arbeta i en hög exponerings-LED-miljö med lång tid framför skärmarna och LED-belysning sätter dig i riskzonen för ögonbelastning och sjukdomar som en grå starr och åldersrelaterad makuladegenerering. Om du arbetar i denna typ av miljö rekommenderas att du har Eye Protect System från Essilor i dina luppar. En eller flera faktorer kan ge dig risk:
  - Lång arbetstid i hög exponering LED-miljö
  - över 45 år - Genetisk disposition till AMD
  - Genetisk disposition till AMD (Åldersrelaterad Macular Degeneration)*
  - Tidiga tecken på AMD (åldersrelaterad macular degeneration)*

  *

  Ögonhälsan är beroende av olika faktorer (ålder, genetik, rökning, kost). Ljus är en av de modifierbara riskfaktorerna på vilka en oftalmisk lins kan fungera. UV är en bidragande faktor för grå starr. Blå-violett ljus är en bidragande faktor för AMD.(1)

  (1)

  (1) McCarty CA, Taylor HR. En genomgång av epidemiologiska bevis som kopplar till ultraviolett strålning och grå starr. Dev Oftalmol. 2002; 35: 21-31. Solljus och 10 års förekomst av åldersrelaterad maculopati: Beaver Dam Eye Eye Study. Båge. Oftalmol., 122, 750-757. Nya upptäckter och terapier i retinalfototoxicitet, Serge Picaud och Emilie Arnault, Points de Vue nr 68, vår 2013.)

 • Vad är Eye Protect System?
  Eye Protect System ™ är ett revolutionerande skydd mot skadligt UV- och Blåviolett ljus, som utvecklats av objektivtillverkaren Essilor, vilken ExamVision kan införlivas i lupp-okularen. Essilor har funnit att Eye Protect System ™ -linserna är upp till tre gånger mer skyddande mot skadligt blått-violett ljus än vanliga receptlinser, baserat på in vitro-fotoprotektionstester på retinala celler. Eye Protect ™ linserna med UV-beläggningen Crizal Forte® minskar ljusinducerad retinalcelldöd med 25%.
 • Jag har läst att mest skadliga blått ljus skydd ger en gul nyans. Är färgöverföring ett problem med Eye Protect System ™?
  Nej, din uppfattning om färg kommer att förbli densamma. Hittills har lösningar som blockerar skadligt blått ljus tvingat bärare att acceptera blå reflektioner och / eller en gul kvarvarande nyans. Essilor presenterar ett nytt tillvägagångssätt med Eye Protect System ™ som ger dig det skydd du behöver i en helt klar lins utan några estetiska nackdelar. Eye Protect System ™ innehåller ett nytt Smart Blue filter som är inbäddat i linsen. Detta, parat tillsammans med Crizal Forte®-beläggning, ger dig receptglas som skyddar dina ögon mot skadligt UV- och blått ljus utan blå reflektioner eller en gul kvarvarande nyans.
 • Skydda ögonskyddssystemet ™ mig när jag använder min UV-härdningslampa eller mjukvävslaser?
  Nej, för aktiviteter som blått ljushärdning av kompositer eller mjukvävnadslaser måste du använda ett godkänt specialiserat filter för att skydda dina ögon på ett adekvat sätt.
 • Jag är mycket närsynt, med ett optiskt recept på minus 11,0 diopter. Kan ExamVision hjälpa mig?
  ExamVision använder alltid hi-index-linser, så vi kan göra dina bärlinser så tunna och lätta som möjligt. Din ExamVision-återförsäljare rekommenderar den bästa ramen för ditt recept, och vi kan naturligtvis också sätta receptet i ögonen.
 • Jag har haft problem med att använda luppar förut, eftersom jag har en skelning - kan du göra en skräddarsydd luppar som fungerar för mig?
  Ja det kan vi. Din ExamVision-återförsäljare kommer att diskutera din syn med dig. Vi kan lösa alla optiska utmaningar - våra optiker i Danmark har erfarenhet av att erbjuda kundanpassade lösningar.
 • Jag äger en produkt som jag inte ser på hemsidan. Har dom utgått?
  ExamVision förbättrar ständigt sitt sortiment av produkter för att dra nytta av förbättringar i material och design.

  Därför har ett antal produkter avbrutits, men ExamVision kommer naturligtvis att fortsätta att servar och underhålla dessa produkter så länge som möjligt.

  Varor som utgått:

  Lite luppar: Testa Essential istället

  HD 4.2 luppar: Du kan fundera på att prova HD 3.8 eller Kepler Kompakt 3.5 eller 4.6

  HD 5.0 luppar: Testa Kepler Kompakt sortiment med op till 5.7 gånger förstoring!

  Basic LED, Essential eller Essential uppgraderad LED: Nano essential LED kan passa dig.

  Focus™ XP: Prova Focus™ Bright med Xtend-control-unit. Du upptäcker det ger en mycket jämnare ljuspunkt.

  Fiber optic Focus lampor: TDessa är utmärkta ljus, och vi kommer att fortsätta att serva dem. Men om du letar efter ett nytt ljus, överväga en från det bärbara Focus LED sortimentet.